Dramatúrgia i direcció

HELENA LÓPEZ

Llicenciada en periodisme (UAB) i graduada com a tècnic especialista en imatge i so (grau superior EMAV). Estudis de guió cinematogràfic, dramatúrgia i narrativa a l’Escola Internacional de Cinema i Televisió (Cuba), Forma i Trama (Madrid), Casa Amèrica (Madrid) i Universidad Internacional Menéndez Pelayo (Santander).

Membre del laboratori de creació “La Innombrable” (2013-2016), dirigeix ​​la lectura dramatitzada del text propi “Horizontes Utópicos” (Sala Beckett, 2015). L’any següent dirigeix ​​l’espectacle “Pàgines Callades” (Cia. Fariza & Ubach, actualment de gira) i participa com a ajudant de direcció a “Una Casa a l’Est” (Col·lectiu La Santa, Teatre Tantarantana). Al març del 2017 presenta “Baixa Societat” (Cia. Miranfú) amb direcció i dramatúrgia pròpia.

Ha treballat de co-guionista a la TV movie “Res no tornarà a ser com abans” (Focus Audiovisual / Televisió de Catalunya, 2015), a la gala de lliurament dels “Premis Nacionals de Cultura” (Generalitat de Catalunya, 2009) i a la gala de presentació “Barcelona Aixeca el Teló” (Televisió de Catalunya, 2009).

Com a docent ha impartit, entre altres, un taller d’escriptura de guió cinematogràfic a UNED (Santa Cruz de la Palma).

Com a periodista, destaca la seva participació al primer equip de redactors de la revista “Escribir y Publicar” (Ed. Grafein) i al programa radiofònic “Canarias en la Onda” (Onda Cero, Isla Bonita Ràdio).

(Nota curricular abril-2017)